San Francesco di Assisi


2019. jlius
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


2019. július 17. szerda,
Endre, Elek napja van
akadlymentes oldal

koiskola


  qrcode

Arcidiocesi di Eger


  magyar italiano
" Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudomnynl.''
Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus
ltalnos Iskola s voda
Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola Miskolc


HZIRENDNK


Hzirend 2016-tl (letlts)


amely a Disgyri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola tanuli jogviszonyra vonatkoz rendelkezseit tartalmazza a magasabb jogszablyok elrsai alapjn.

1. A hzirend clja, feladata
Katolikus iskolnk - melynek legfontosabb clja keresztny fiatalok nevelse sznvonalas oktat munkval - a tanulk s a tanrok kzssge. Ez csak akkor lehet harmonikus, akkor rheti el alapvet cljait, ha lteznek a kzssg minden tagja ltal elfogadott rtkek s ktelez szablyok. A Hzirend azokat a gyakorlati szablyokat ismerteti, melyek lehetv teszik az oktat- s nevelmunka hatkony vgzst, s keretet biztostanak iskolnk letnek kibontakozshoz.

1.1. A hzirend clja s feladata
A hzirend llaptja meg a tanuli jogok s ktelessgek gyakorlsval kapcsolatos rendelkezseket. A hzirendbe foglalt elrsok clja biztostani az iskolai nevels s oktats zavartalan megvalstst, valamint a tanulk iskolai kzssgi letnek megszervezst.
A Disgyri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskolban az llami tanterv szerint folyik az oktats, feleleventi a nemzeti hagyomnyokat, s eltrbe helyezi a keresztny szellem nevelst s annak gyakoroltatst.
Az iskolban az Egri Fegyhzmegye az iskola nevel s oktat tevkenysgvel sszhangban hit- s vallsoktatst szervez. A hit- s vallsoktatson val rszvtel a tanulk szmra heti kt rban, az etika oktatsa kimen rendszerben trtnik.

1.2. A hzirend hatlya
A hzirend elrsait be kell tartania az iskolba jr tanulknak, a tanulk szleinek, az iskola terletn tartzkod ltogatknak, az iskola pedaggusainak s ms alkalmazottainak. A szablyzat pontjait nem azrt kell megtartani, mert a megszegsrt bntets jr, hanem azrt, mert a kzssgbe lpnek fontos az ott elvgzend munka eredmnyessge, felelss vlik nmagrt s trsairt is.
A hzirend elrsai azokra az iskolai s iskoln kvli, tantsi idben, illetve tantsi idn kvl szervezett programokra vonatkoznak, melyeket a pedaggiai program alapjn az iskola szervez, s amelyeken az iskola elltja a tanulk felgyelett.
A tanulk az iskola ltal szervezett iskoln kvli iskolai rendezvnyeken is ktelesek betartani a hzirend elrsait.
A hzirend hatlya kiterjed az iskola terletre s az iskola kzvetlen krnyezetre.
... (rszlet) ...

Copyright © Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola 2019 | web: KataPorta.net KataPorta Webstatisztika