San Francesco di Assisi


  akadlymentes oldal


  2018. szeptember
  H
  K
  SZ
  CS
  P
  SZ
  V
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30


  2018. szeptember 24. hétfõ,
  Gellért napja van

  Arcidiocesi di Eger


    magyar italiano
  Boldogsgprogram


    qrcode

  " Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudomnynl.''
  Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus
  ltalnos Iskola s voda
  Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola Miskolc


  HZIRENDNK


  Hzirend 2016-tl (letlts)


  amely a Disgyri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola tanuli jogviszonyra vonatkoz rendelkezseit tartalmazza a magasabb jogszablyok elrsai alapjn.

  1. A hzirend clja, feladata
  Katolikus iskolnk - melynek legfontosabb clja keresztny fiatalok nevelse sznvonalas oktat munkval - a tanulk s a tanrok kzssge. Ez csak akkor lehet harmonikus, akkor rheti el alapvet cljait, ha lteznek a kzssg minden tagja ltal elfogadott rtkek s ktelez szablyok. A Hzirend azokat a gyakorlati szablyokat ismerteti, melyek lehetv teszik az oktat- s nevelmunka hatkony vgzst, s keretet biztostanak iskolnk letnek kibontakozshoz.

  1.1. A hzirend clja s feladata
  A hzirend llaptja meg a tanuli jogok s ktelessgek gyakorlsval kapcsolatos rendelkezseket. A hzirendbe foglalt elrsok clja biztostani az iskolai nevels s oktats zavartalan megvalstst, valamint a tanulk iskolai kzssgi letnek megszervezst.
  A Disgyri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskolban az llami tanterv szerint folyik az oktats, feleleventi a nemzeti hagyomnyokat, s eltrbe helyezi a keresztny szellem nevelst s annak gyakoroltatst.
  Az iskolban az Egri Fegyhzmegye az iskola nevel s oktat tevkenysgvel sszhangban hit- s vallsoktatst szervez. A hit- s vallsoktatson val rszvtel a tanulk szmra heti kt rban, az etika oktatsa kimen rendszerben trtnik.

  1.2. A hzirend hatlya
  A hzirend elrsait be kell tartania az iskolba jr tanulknak, a tanulk szleinek, az iskola terletn tartzkod ltogatknak, az iskola pedaggusainak s ms alkalmazottainak. A szablyzat pontjait nem azrt kell megtartani, mert a megszegsrt bntets jr, hanem azrt, mert a kzssgbe lpnek fontos az ott elvgzend munka eredmnyessge, felelss vlik nmagrt s trsairt is.
  A hzirend elrsai azokra az iskolai s iskoln kvli, tantsi idben, illetve tantsi idn kvl szervezett programokra vonatkoznak, melyeket a pedaggiai program alapjn az iskola szervez, s amelyeken az iskola elltja a tanulk felgyelett.
  A tanulk az iskola ltal szervezett iskoln kvli iskolai rendezvnyeken is ktelesek betartani a hzirend elrsait.
  A hzirend hatlya kiterjed az iskola terletre s az iskola kzvetlen krnyezetre.
  ... (rszlet) ...

  Copyright © Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola 2018 | web: KataPorta.net KataPorta Webstatisztika