San Francesco di Assisi


2019. prilis
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


2019. április 19. péntek,
Emma napja van
akadlymentes oldal

koiskola


  qrcode

Arcidiocesi di Eger


  magyar italiano
" Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudomnynl.''
Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus
ltalnos Iskola s voda
Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola Miskolc
Jézus feltámadása
A ht els napjn kora hajnalban kimentek a srhoz, s magukkal vittk az elksztett illatszereket is. gy talltk, hogy a k el volt a srtl hengertve.
Bementek, de az r Jzus testt nem talltk. Mg fel sem ocsdtak meglepetskbl, mr kt frfi jelent meg mellettk, ragyog ruhban. Ijedtkben a fldre szegezdtt a tekintetk. De azok gy szltak hozzjuk:
"Mirt keresitek az lt a halottak kztt? Nincs itt, feltmadt. Emlkezzetek vissza, mit mondott nektek, amikor mg Galileban jrt: Az Emberfinak - mondta - a bnsk kezbe kell kerlnie, flfesztik, de harmadnap feltmad."
Erre eszkbe jutottak e szavai. A srtl visszatrve mindent hrl adtak a tizenegynek s a tbbieknek.
Lukcs evangliuma 24,1-9


Jzus gy szlt a tantvnyokhoz:

"Ezeket mondtam nektek, amikor mg veletek voltam, hogy be kell teljesednie mindannak, amit rlam Mzes trvnyben, a prftkban s a zsoltrokban rtak."

Ekkor megnyitotta rtelmket, hogy megrtsk az rsokat, s gy folytatta:
"Meg van rva, hogy a Messisnak szenvednie kell, s harmadnap fel kell tmadnia a hallbl. Nevben megtrst s bnbocsnatot kell hirdetni minden npnek Jeruzslemtl kezdve. Ti tani vagytok ezeknek. n meg kirasztom rtok Atym grett. Maradjatok a vrosban, mg fel nem ltitek a magassgbl val ert."

Ezutn kivezette ket Betnia kzelbe, s kezt kitrva megldotta ket. lds kzben megvlt tlk, s flemelkedett az gbe. Leborulva imdtk, aztn nagy rmmel visszatrtek Jeruzslembe. Mindig a templomban voltak, s dicstettk az Istent.
Lukcs evangliuma 24,44-53


Jzus mennybemenetele


Mennybemenetel - Jzus Krisztus megdicslsnek utols fldi llomsa, amikor negyven nappal fltmadsa utn az Olajfk hegyrl tantvnyai szeme lttra a maga isteni erejvel flment az Atyhoz.

Igazolta elttnk is, hogy a fldi let a mennyei dicssgbe vezet. Arrl beszl, hogy a mennyei szentlybe lpett be mint rk fpap, s ott kzbenjr rtnk.
Az Isten jobbjn ls sem a vilgtl val tvolltt jelzi, hanem azt, hogy tevkenyen rszt vesz az Atynak a vilg fltti uralmban. Ugyanakkor ez a megdicslt Krisztus nem ms, mint az, akit keresztre fesztettek, de embersgt mr thatja a Fi dicssge, s az emberek szmra is megszerezte a mennyek orszgt. Nem gy nyitotta meg azt, mintha mr elbb ltezett volna, hanem gy, hogy az dvssg benne alakult ki, s az emberek az fii dicssgben rszesednek. A mennybejuts azt jelenti, hogy Krisztus tagjaiknt elnyerjk az rk letet, ami elssorban neki jr ki fisga s rdemei alapjn.

Copyright © Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola 2019 | web: KataPorta.net KataPorta Webstatisztika