San Francesco di Assisi


  akadlymentes oldal


  2018. jlius
  H
  K
  SZ
  CS
  P
  SZ
  V
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31


  2018. július 19. csütörtök,
  Emília napja van

  Arcidiocesi di Eger


    magyar italiano
  Boldogsgprogram


    qrcode

  " Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudomnynl.''
  Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus
  ltalnos Iskola
  Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola Miskolc
  Jézus feltámadása
  A ht els napjn kora hajnalban kimentek a srhoz, s magukkal vittk az elksztett illatszereket is. gy talltk, hogy a k el volt a srtl hengertve.
  Bementek, de az r Jzus testt nem talltk. Mg fel sem ocsdtak meglepetskbl, mr kt frfi jelent meg mellettk, ragyog ruhban. Ijedtkben a fldre szegezdtt a tekintetk. De azok gy szltak hozzjuk:
  "Mirt keresitek az lt a halottak kztt? Nincs itt, feltmadt. Emlkezzetek vissza, mit mondott nektek, amikor mg Galileban jrt: Az Emberfinak - mondta - a bnsk kezbe kell kerlnie, flfesztik, de harmadnap feltmad."
  Erre eszkbe jutottak e szavai. A srtl visszatrve mindent hrl adtak a tizenegynek s a tbbieknek.
  Lukcs evangliuma 24,1-9


  Jzus gy szlt a tantvnyokhoz:

  "Ezeket mondtam nektek, amikor mg veletek voltam, hogy be kell teljesednie mindannak, amit rlam Mzes trvnyben, a prftkban s a zsoltrokban rtak."

  Ekkor megnyitotta rtelmket, hogy megrtsk az rsokat, s gy folytatta:
  "Meg van rva, hogy a Messisnak szenvednie kell, s harmadnap fel kell tmadnia a hallbl. Nevben megtrst s bnbocsnatot kell hirdetni minden npnek Jeruzslemtl kezdve. Ti tani vagytok ezeknek. n meg kirasztom rtok Atym grett. Maradjatok a vrosban, mg fel nem ltitek a magassgbl val ert."

  Ezutn kivezette ket Betnia kzelbe, s kezt kitrva megldotta ket. lds kzben megvlt tlk, s flemelkedett az gbe. Leborulva imdtk, aztn nagy rmmel visszatrtek Jeruzslembe. Mindig a templomban voltak, s dicstettk az Istent.
  Lukcs evangliuma 24,44-53


  Jzus mennybemenetele


  Mennybemenetel - Jzus Krisztus megdicslsnek utols fldi llomsa, amikor negyven nappal fltmadsa utn az Olajfk hegyrl tantvnyai szeme lttra a maga isteni erejvel flment az Atyhoz.

  Igazolta elttnk is, hogy a fldi let a mennyei dicssgbe vezet. Arrl beszl, hogy a mennyei szentlybe lpett be mint rk fpap, s ott kzbenjr rtnk.
  Az Isten jobbjn ls sem a vilgtl val tvolltt jelzi, hanem azt, hogy tevkenyen rszt vesz az Atynak a vilg fltti uralmban. Ugyanakkor ez a megdicslt Krisztus nem ms, mint az, akit keresztre fesztettek, de embersgt mr thatja a Fi dicssge, s az emberek szmra is megszerezte a mennyek orszgt. Nem gy nyitotta meg azt, mintha mr elbb ltezett volna, hanem gy, hogy az dvssg benne alakult ki, s az emberek az fii dicssgben rszesednek. A mennybejuts azt jelenti, hogy Krisztus tagjaiknt elnyerjk az rk letet, ami elssorban neki jr ki fisga s rdemei alapjn.

  Copyright © Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola 2018 | web: KataPorta.net KataPorta Webstatisztika