San Francesco di Assisi


  akadlymentes oldal


  2018. augusztus
  H
  K
  SZ
  CS
  P
  SZ
  V
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31


  2018. augusztus 19. vasárnap,
  Huba napja van

  Arcidiocesi di Eger


    magyar italiano
  Boldogsgprogram


    qrcode

  " Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudomnynl.''
  Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus
  ltalnos Iskola
  Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola Miskolc  SZENTEK ÉLETE - Keresztel Szent Jnos - jnius 24.  Keresztel János (i. e. 7 körül - 29 körül, Iosephus Flavius szerint a Jordántól keletre es erdben Mahérusz várában ölték meg[1][2] ) – a katolikusoknál Keresztel Szent János – a kereszténység fontos alakja.

  Keresztel János Lukács evangéliuma szerint anyai ágon Jézus rokona volt. Hat hónappal Jézus eltt született, apja Zakariás zsidó pap volt, anyja Erzsébet. Zakariást némasággal büntette Isten, mert mikor egy angyal közölte vele, hogy fia fog születni, nem hitte el, mert már nagyon öreg volt; egészen János születéséig néma maradt.

  Prédikált a népnek Krisztus közelg eljövetelérl és bnbánatot hirdetett. A Jordán folyó vizében keresztelte meg az embereket. Innen ered a keresztelés szentsége a keresztényeknél. Maga Jézus is elment hozzá megkeresztelkedni, amit János, – aki ekkor felismerte Jézusban a Megváltót – elször nem akart megtenni, mert úgy érezte, hogy méltatlan rá, de Jézus ezt mondta neki: „Engedj most, mert így illik nékünk minden igazságot betöltenünk.” (Mt 3,15)

  Heródes király bár tisztelte és félt tle, mert szent embernek tartotta (Márk 6,20) mégis elfogatta Jánost, mert az elítélte amiatt, hogy a testvére feleségét, Heródiást vette el. Heródiás manipulációi következtében a király lefejeztette Jánost (a Biblia szerint mikor Heródiás lánya, Salomé táncolt a király eltt, az megígérte, hogy teljesíti egy kívánságát, az anyja pedig utasította Salomét, hogy Keresztel János fejét kérje egy tálcán.)

  Jézus korának legnagyobb embereként említette Keresztel Jánost. (Máté 11,11)

  Keresztel Szent János a védszentje Francia Kanadának, ahol több várost is elneveztek róla, valamint az olaszországi Firenzének és a Máltai lovagrendnek is.

  Keresztel Szent Jnos
  Keresztel Szent Jnos

  Copyright © Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola 2018 | web: KataPorta.net KataPorta Webstatisztika