San Francesco di Assisi


2019. oktber
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


2019. október 24. csütörtök,
Salamon napja van
akadlymentes oldal

koiskola


  qrcode

Arcidiocesi di Eger


  magyar italiano
" Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudomnynl.''
Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus
ltalnos Iskola s voda
Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola MiskolcEgszsgnap - 2015. jnius 05.


2015. jnius 5-n nagyszabs egszsgnapot tartottunk iskolnkban a TMOP 6.1.2. A -14/2-2014- 0064 szm Egszsgfejleszts a Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskolban c. plyzat rszeknt.
A napot kzs reggeli tornval kezdtk. A dlelőtt folyamn vendgnk volt Dr. Balogh Eszter fogorvos, aki a helyes fogpolsrl s szjhiginiai szoksokrl tartott előadsokat.
Az egszsges tpllkozsrl Tth Gbor lelmiszeripari mrnk s tpllkozskutat interaktv beszlgetst folytatott a felsős dikokkal. A tjkozott hozzszlkat ajndkkal is megjutalmazta. Az als tagozatosok a Diri-dong egyttes Egszsg sziget titkai cmű zens gyermekkoncerten vehettek rszt.
Az előadsok kztti időben az osztlyok kzsen ksztettek gymlcstlakat, amelyet jzűen el is fogyasztottak. A nap folyamn klnfle bioteleket s - italokat (csrkat, teljes kiőrlsű stemnyeket, magvakat, psttomokat) kstolhattak a gyerekek. Ezen a napon nagy hangslyt fektettnk a baleset megelőzsre is. Vendgnk voltak a Mindenki hazarjen Kzbiztonsgi Alaptvny munkatrsai, akik kerkpros KRESZ oktatst s bemutatt tartottak. Az elsőseglynyjts fontossgra s alapjairatantott minket Demeter Jnos mentős tiszt. A tornateremben Sos Zoli bcsi vezetsvel jtkos sportvetlkedőn hvtuk fel a tanulk figyelmt a sport s mindennapos testmozgs fontossgra. Dikjaink a hasznos ismeretek megszerzse utn egszsgtesztet tltttek ki.
A dlutni programok az udvaron folytatdtak. Az egszsgstorban iskolnk vdőnője egszsggyi llapotfelmrst vgzett, ahol megmrte a tanulk vrnyomst, vrcukorszintjt, magassgt, testslyt.
A gyerekek szmra tbbek kztt volt arcfests, ugrlvr, riscsszda, clbadob, kapuralvő, de a legnagyobb sikert a rodeoszrf aratta. Mind ezalatt a fociplyn folyamatosan kvetkeztek a bemutatk. Kerkpr-gyessgi bemutat, Miskolci Steelers s a Miskolc Steelleaders KSE s Takcs Dominika aerobic oktat mindenkit megmozgat tncrja. A gyerekek nagy rmre eljtt hozznk Lehczki Lszl, a miskolci Spider Specilis Mentőcsoport vezetője kt gynyrű, okos kutyjval. Bemutatjban tantvnyaink is rszt vehettek.
A nap zrsaknt tnchz vette kezdett, melyen kicsik s nagyok tncoltak egytt tantvnyunk, Kis Kővg Patrik hegedűmuzsikjra. A tnchzat nptnc oktatk s nptncos tanulink vezettk. A rendezvny ideje alatt svnyvizet, mzli szeletet s gymlcsket kaptak a rsztvevők.

Az egszsgnap nagyon jl sikerlt, mindenki kivlan rezte magt, valban az egszsgnkre vlt!

Holln Dobos Rita


Copyright © Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola 2019 | web: KataPorta.net KataPorta Webstatisztika