San Francesco di Assisi


2019. június
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


2019. június 25. kedd,
Vilmos napja van
akadálymentes oldal

Ökoiskola


  qrcode

Arcidiocesi di Eger


  magyar italiano
" Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudománynál.''
Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus
Általános Iskola és Óvoda
Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola MiskolcNévadó Szent Ferenc ünnepe - 2015. október 5.


Október 5-én névadónkra, Szent Ferencre szentmisével emlékeztünk. A misét ferences rendi szerzetes, Francesco atya celebrálta. Ezen ünnepélyes alkalomból Lukács János szobrászművész egy gyönyörű fából készült szoborral ajándékozta meg iskolánkat, mely Szent Ferencet madarakkal a kezében ábrázolja. A szobrot a szentmise keretében Francesco atya megáldotta.
Az ünneplést Medve Viki néni 5.a osztályos tanulóinak Szent Ferencről szóló kis színjátékával folytattuk. Ezután Kassai Katalin rajztanárnő által meghirdetett országos rajzpályázat eredményhirdetésére került sor. A beérkezett pályamunkák "San Francesco ed Assisi", azaz Szent Ferenc Assisi városában címmel lettek meghirdetve. Az ország minden pontjáról, közel 300 rajz érkezett. A színvonalas alkotásokat a zsűri több kategóriában is jutalmazta. A nyertesek jutalmát igazgatónő személyesen adta át a kis művészeknek. Iskolánk névadójának ünnepélyes megemlékezésén, majd az azt követő agapén részt vettek a hernádkaki Mátyás Király Általános Iskola tehetséges rajzosai is.

"Istenünk, ki Szent Ferencnek megadtad, hogy a szegénységben és az alázatosságban hasonlóvá váljék Krisztushoz, engedd, kérünk, hogy az ő nyomdokain haladva követhessük Fiadat, és örvendező szeretettel egyesülhessünk Veled!"

Oláh Péterné


Copyright © Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola 2019 | web: KataPorta.net KataPorta Webstatisztika