San Francesco di Assisi


2019. június
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


2019. június 25. kedd,
Vilmos napja van
akadálymentes oldal

Ökoiskola


  qrcode

Arcidiocesi di Eger


  magyar italiano
" Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudománynál.''
Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus
Általános Iskola és Óvoda
Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola MiskolcMátraszentimre - 2017. augusztus 21-24.Kirándulás a gyönyörű Mátrában
Az előző tanévben az ügyeleti munkát nagyon komolyan vette a 6.a és 7.a osztály. Ezért jutalomképpen augusztus 21 és 24-e között négy napot tölthetett együtt Mátraszentimrén, a Stella Katolikus Egyházi Üdülőben. A csodálatos természeti környezetben fekvő tiszta és barátságos szálláshelyen finom ételek várták a gyerekeket. A hatalmas kertben jókat lehetett játszani, beszélgetni. A 2. és 3. napot erdőjárással töltötte a csapat, és az egész napos huszonvalahány kilométeres túra után is képes volt a társaság fele éjszaka „muflonlesre” indulni.
Jártunk együtt a falloskúti Mária-kegyhelyen, megtudtuk, honnan származik a Három Falu Temploma elnevezés, láttuk a magaslatokról még a távoli Tátra vonulatát is. Vörös-kő, Piszkés-tető, Galyatető kilátói már nem ismeretlenek számunkra. Az első és az utolsó napon – amikor buszunk volt -, a parádsasvári Üvegmúzeumban láttunk csodákat, Sástón, a Sástó melletti Adrenalin Kalandparkban szórakoztunk, sőt az ország legmagasabb pontjáról, a kékestetői kilátó tetejéről is gyönyörködhettünk a Mátrában.
Szállásunkon a majosházi plébános és polgármester is vendégek voltak. Csak dicsérték csoportunkat, mi pedig– az osztályfőnökök és Soós Zoli bácsi – büszkék voltunk tanítványainkra, arra, ahogyan viselkedtek. Sándor atya még misét is celebrált az üdülő kápolnájában, hogy együtt imádkozhassunk. Szép négy napot töltöttünk együtt!

Medvéné Szöllősy Viktória


Copyright © Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola 2019 | web: KataPorta.net KataPorta Webstatisztika